V košíku nejsou žádné položky.

Vyzkoušejte

8 důvodů proč jíst mrkev

Zatímco ovocné džusy jsou známé tím, že pročisťují tělo, zeleninové džusy tělo regenerují a léčí. Díky čerstvě vymačkané zeleninové šťávě s obsahem minerálů, vitamínů a silných antioxidantů chrání tělo před různými civilizačními chorobami, zlepšují krev a regenerují poškozené žlázy.

Hoj

1. Je bohatá na vitamíny a minerály

Mrkev je bohatá na vitamíny a minerály; obsahuje sodík, draslík, vápník, hořčík, selen, železo, fosfor, síru a křemík, vitamíny A (beta karoten), B, C, D, E, G a K, a kyselinu listovou.

2. Chrání žaludek a střevní sliznici

Obsahuje vlákninu pektin, která se v zažívacím traktu zvětší, a tím chrání žaludek a střevní sliznici.

3. Zvyšuje chuť na jídlo a zlepšuje zažívání

Obsahuje selen, který společně s vitamínem A pomáhá vybudovat lepší imunitní systém.

4. Chrání před infekcemi

Jelikož vitamín A udržuje střevní sliznici zdravou, zajišťuje první obrannou linii před infekcemi. Mrkev ochraňuje také před infekcemi očí a krku, krčních mandlí, dutin a dýchacího ústrojí.

5. Zlepšuje kosti a zuby

6. Pomáhá nadledvinkám

Obsahuje látky potřebné k výživě žláz s vnitřním vyměšováním (hlavně nadledvinek).

7. Léčí neplodnost

Říká se také, že mrkev má pomáhat proti neplodností.

8. Chrání nervový systém.

Pouze čerstvé nebo ekologicky vyrobené džusy

Mrkvový džus si můžeme vyrobit pomocí odstředivých odšťavňovačů nebo odšťavňovačů se dvěma cylindrickými noži, které drtí a mačkají zároveň. Takto získaný džus musí být spotřebován okamžitě, protože velmi rychle oxiduje.

Pokud si džus nemůžete takto připravit nebo ho nemůžeme okamžitě vypít, kupte si ekologicky vyrobené džusy.